banner
P5180989

Cultuurhistorische reis Iran, "Rozentuinen & paleizen" 15 dagen vakantie Iran


Deze reis brengt u naar de koninklijke steden Shiraz en Isfahan.
Beide steden zijn ooit de hoofdsteden geweest van het Perzische rijk onder verschillende dynastieŽn en vormden het centrum van politiek, kunst en cultuur.
De wonderschone paleizen, tuinen, citadellen, schitterende moskeeŽn en madrassa’s zijn thans de stille getuigen van dit glorieus verleden.

We bezoeken daarnaast de woestijnsteden Kashan, Yazd en Kerman.
Deze steden ontstonden ooit langs een vertakking van de oude Zijderoute en kwamen dankzij lucratieve handel tot grote bloei.

De architectuurstijl van deze steden is uniek en staat symbool voor de strijd tussen mens en natuur; de verzengende hitte in de zomer en de waterschaarste.
De kilometerslange ‘Qanats’, ondergrondse kanalen, bevloeiden de akkers en voorzagen de paleizen en huizen van water. De schitterend gedecoreerde windtorens, Badgirs, bepalen nog altijd het aangezicht van deze monumentale steden.

De prachtige opgravingen van Persepolis en de duizend jaar oude citadel van Rayen in het Zuidoosten van het land staan ook op het programma.

Cultuurhistorische reisleiding op academisch niveau:
De cultuurhistorische reizen van Parsaban worden begeleid op academisch niveau door reisleiders die grondig voorbereid zijn op hun werk.
Ze hebben diepgaande kennis van de taal (Nederlands/Farsi) en cultuur en daardoor weten ze vele deuren voor u te openen.
Tijdens de reis krijgt u op een toegankelijke wijze tekst en uitleg over de geschiedenis, politiek en de prachtige Islamitische en pre-islamitische kunst en –architectuur van Iran.

De reisleider laat u kennis maken met de oude en moderne Iraanse poŽzie en ze neemt u mee in de mythologische verhalen van het oude PerziŽ.
Er is ook een plaatselijke gids aanwezig voor praktische ondersteuning.

Voorbereidende bijeenkomsten:
Om goed voorbereid aan uw reis te beginnen, kunt u kosteloos deelnemen aan een eendaagse cursus Iran. In deze bijeenkomst maakt u aan de hand van een PowerPoint presentatie kennis met de geschiedenis van het pre-islamitische en islamitische Iran. Daarnaast is er ruimte voor praktische vragen en kennismaking met medereizigers en reisleidster.

Daarnaast kunt u kosteloos deelnemen aan een inleidende cursus Perzisch. Deze cursus stelt u in staat om tijdens uw bezoek enkele zinnen te spreken met de IraniŽrs, die daardoor aangenaam zullen worden verrast. Er is lesmateriaal voor u beschikbaar voor thuis en onderweg.

Karakter van de reis:
Deze reis is specifiek ontwikkeld voor reizigers die in een relatief korte tijd willen kennismaken met de hoogtepunten van Iran en de sfeer van dit bijzondere land willen proeven.

We hebben getracht deze reis zodanig in te richten dat er in alle grote steden ruimte is voor individuele activiteiten, maar tegelijkertijd er een mogelijkheid bestaat om samen met anderen en de reisleidster naar diverse bezienswaardigheden te gaan.
Bij de reis zijn meerdere excursies inbegrepen, maar deelname is optioneel.

Er worden soms gezamenlijke maaltijden geÔnitieerd, maar u kunt in alle vrijheid uw avond naar eigen wens invullen en gezellig in een plaatselijk restaurant aanschuiven of ingaan op een uitnodiging van een Iraans gezin om bij hen thuis te eten.

PA071568

Reisroute:

Dag 1
Amsterdam - Tehran

Dag 2
Tehran (excursie Tehran)

Dag 3
Tehran - Kashan
(excursie Kashan)

Dag 4
Kashan - Yazd
(via Na'in)

Dag 5
Yazd
Ochtend: stadsexcursie
Middag: vrij

Dag 6
Yazd - Kerman
Middag: excursie Kerman

Dag 7
Kerman
Excursie Citadel Rayen, Mahan
& Perzische tuin Bagh-e Shazdeh

Dag 8
Kerman - Shiraz

Dag 9
Shiraz
(excursie Persepolis, Naqshe Rostam)

Dag 10
Shiraz

Dag 11
Shiraz - Isfahan

Dag 12
Isfahan

Dag 13
Isfahan

Dag 14
Isfahan
Vrije dag
Middag naar Qom

Dag15
Qom - Tehran - Amsterdam


 


Reisleiding: Afbeelding

Janna Ruigrok heeft Midden-Oostenstudies gedaan met de Arabische taal en cultuur als bijvak.
Zij specialiseerde zich later in Iran en maakte zich de Perzische taal (Farsi) eigen.

Met haar brede kennis van de taal, geschiedenis en architectuur, gecombineerd met haar vertelkunst, zal ze inhoudelijk een enorme bijdrage leveren aan uw reisbeleving.


Reisleiding: Afbeelding

Margot Verkaik heeft de Perzische taal gestudeerd en is sinds
2014 werkzaam voor
Parsaban als reisleider.

Ze heeft inmiddels een diepgaande kennis van de Iraanse taal, cultuur en geschiedenis.

" Iran is een verborgen schatkamer, bestemd voor fijnproevers
ik begeleid u er graag doorheen"

 

 

 

© PARSABAN, 2008-2018