banner
P4301420

Groepsreis Iran "Hasht Behesht" acht paradijzen -22 dagen- vakantie Iran

“…De koning der koningen die de gunst van god en engelen had verworven, beklom de acht lagen van het paradijs…” Amir Khosro 1302 n.Chr

Tijdens deze reis ziet u de geschiedenis van Iran chronologisch aan u voorbij trekken.
We bezoeken eerst de hoofdstad Teheran waarna we westwaarts rijden naar de stad Hamedan; het oude Ecbatana en ooit de hoofdstad van de machtige Meden en later de Perzen. De reis voert vervolgens via de Perzische koninklijke weg verder naar de steden Kermanshah en Ahwaz. Langs deze route vormen de vele rots sculpturen, paleizen en tempels thans nog de stille getuigen van de opeenvolgende koningen en goden.

Een spectaculaire route door het Zagrosgebergte brengt u naar de rand van de woestijn
van Dasht-e Lut en de 1000 jaar oude citadel van Rayen waarna we een vertakking van de Zijderoute volgen met de daaraan gelegen steden Kashan en Yazd die dankzij lucratieve handel tot grote bloei kwamen.
De architectuurstijl van deze steden zijn uniek en staan symbool voor de strijd tussen mens en natuur; de verzengende hitte in de zomer en de waterschaarste.
De schitterend gedecoreerde windtorens, Badgirs, bepalen nog altijd het aangezicht van deze monumentale steden.

Natuurlijk nemen we tijdens deze reis ruim de tijd voor een verblijf in de koninklijke steden Shiraz en Isfahan. Beide steden vormden ooit het centrum van politiek, kunst en cultuur van het Perzische rijk. De wonderschone paleizen, tuinen, citadellen, moskeeŽn en madrassa’s getuigen thans nog van dit glorieus verleden. Vanuit Shiraz zullen we tevens een bezoek brengen aan Persepolis.

De reis toont u de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Iran en leidt u door het natuurschoon van maar liefst 8 verschillende provincies.

Om goed voorbereid aan uw reis te beginnen, kunt u kosteloos deelnemen aan een eendaagse cursus Iran. In deze bijeenkomst maakt u aan de hand van een PowerPoint presentatie kennis met de geschiedenis van het pre-islamitische en islamitische Iran. Daarnaast is er ruimte voor praktische vragen en kennismaking met medereizigers en reisbegeleidster.

Daarnaast kunt u kosteloos deelnemen aan een inleidende cursus Perzisch.
Deze cursus stelt u in staat om tijdens uw bezoek enkele zinnen te spreken met de IraniŽrs, die daardoor aangenaam zullen worden verrast. Er is lesmateriaal voor u beschikbaar voor thuis en onderweg.

Karakter van de reis:

We hebben deze reis ontwikkeld voor reizigers die weliswaar in groepsverband willen reizen maar ook vrije tijd voor individuele activiteiten wensen.
De reis is zodanig ingericht dat in alle grote steden tijd en ruimte is voor individuele activiteiten, maar tegelijkertijd de mogelijkheid bestaat om samen met anderen en de reisleidster naar diverse bezienswaardigheden te gaan. Bij de reis zijn vele excursies inbegrepen, maar deelname is altijd optioneel.

Er worden soms gezamenlijke maaltijden geÔnitieerd, maar u kunt in alle vrijheid uw avond naar eigen wens invullen en gezellig in een plaatselijk restaurant aanschuiven of ingaan op een uitnodiging van een Iraans gezin om bij hen thuis te eten.

De reis is inhoudelijk lichter dan onze andere cultuurhistorische reizen. U zult minder diepgaande informatie ter plaatse ontvangen maar in ruil daarvoor meer gelegenheid hebben om zelf erop uit trekken. Uw reisleidster beheerst de Nederlandse en de in Iran gesproken taal en ze kan u veel vertellen over de bezienswaardigheden.
 

Zie ook onze cultuurhistorische reizen Iran met reisleiding op academisch niveau:

"Langs de koningswegen naar het rijk van Elam" 22 dagen >>>

item6

Reisroute:

Dag 1 Amsterdam - Tehran

Dag 2 Tehran (excursie Tehran)

Dag 3 Tehran - Hamedan
(excursie Hamedan)

Dag 4 Hamedan - Kermanshah
(Excursie Kermanshah)

Dag 5 Kermanshah - Ahwaz
Via Pol-e Dokhtar

Dag 6 Ahwaz
(Excursie Choqa Zanbil & Shushtar)

Dag 7 Ahwaz - Yasudj

Dag 8 Yasudj - Shiraz (Via Bishapoer)

Dag 9 Shiraz
(Ochtendexcursie Shiraz)

Dag 10
Shiraz
(excursie Persepolis, Naqshe Rostam)

Dag 11 Shiraz
(Vrije dag of excursie Firoez Abad)


Dag 12
Shiraz - Kerman

Dag 13 Kerman
(Ochtendexcursie Kerman)

Dag 14 Kerman
Excursie Arg-e Rayen & Mahan

Dag15
Kerman - Yazd

Dag 16 Yazd
(excursie Yazd)

Dag 17 Yazd - Isfahan
(via Meybod & Na'in)

Dag 18 Isfahan
(ochtendexcursie)

Dag 19 Isfahan
(vrije dag)

Dag 20 Isfahan - Kashan
(via het traditionele dorpje Abyane)

Dag 21 Kashan - Qom
Excursie Kashan & heiligdom Qom)

Dag 22
Qom - Teheran

Margot Verkaik heeft de Perzische taal gestudeerd en is sinds 2014
werkzaam voor Parsaban als reisleider.

Ze heeft inmiddels een diepgaande kennis van de Iraanse taal, cultuur en geschiedenis.

" Iran is een verborgen schatkamer, bestemd voor fijnproevers
ik begeleid u er graag doorheen"

item7

Janna Ruigrok heeft Arabische taal en cultuur gestudeerd en later leerde ze de Perzische taal.

Met haar kennis van de taal, geschiedenis en architectuur van Iran zal ze inhoudelijk een belangrijke bijdrage leveren aan uw reisbeleving.

Zij is tevens werkzaam bij de Radboud Universiteit Nijmegen.

fotoJannatbvsite

 

© PARSABAN, 2008-2018