banner
P4301420

Groepsreis Iran "Hasht Behesht" acht paradijzen -22 dagen- vakantie Iran

“…De koning der koningen die de gunst van god en engelen had verworven, beklom de acht lagen van het paradijs…” Amir Khosro 1302 n.Chr

Tijdens deze reis ziet u de geschiedenis van Iran chronologisch aan u voorbij trekken.
We bezoeken eerst de hoofdstad Teheran waarna we westwaarts rijden naar de stad Hamedan; het oude Ecbatana en ooit de hoofdstad van de machtige Meden en later de Perzen. De reis voert vervolgens via de Perzische koninklijke weg verder naar de steden Kermanshah en Ahwaz. Langs deze route vormen de vele rots sculpturen, paleizen en tempels thans nog de stille getuigen van de opeenvolgende koningen en goden.

Een spectaculaire route door het Zagrosgebergte brengt u naar de rand van de woestijn
van Dasht-e Lut en de 1000 jaar oude citadel van Rayen waarna we een vertakking van de Zijderoute volgen met de daaraan gelegen steden Kashan en Yazd die dankzij lucratieve handel tot grote bloei kwamen.
De architectuurstijl van deze steden zijn uniek en staan symbool voor de strijd tussen mens en natuur; de verzengende hitte in de zomer en de waterschaarste.
De schitterend gedecoreerde windtorens, Badgirs, bepalen nog altijd het aangezicht van deze monumentale steden.

Natuurlijk nemen we tijdens deze reis ruim de tijd voor een verblijf in de koninklijke steden Shiraz en Isfahan. Beide steden vormden ooit het centrum van politiek, kunst en cultuur van het Perzische rijk. De wonderschone paleizen, tuinen, citadellen, moskeeŽn en madrassa’s getuigen thans nog van dit glorieus verleden. Vanuit Shiraz zullen we tevens een bezoek brengen aan Persepolis.

De reis toont u de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Iran en leidt u door het natuurschoon van maar liefst 8 verschillende provincies.

Om goed voorbereid aan uw reis te beginnen, kunt u kosteloos deelnemen aan een eendaagse cursus Iran. In deze bijeenkomst maakt u aan de hand van een PowerPoint presentatie kennis met de geschiedenis van het pre-islamitische en islamitische Iran. Daarnaast is er ruimte voor praktische vragen en kennismaking met medereizigers en reisleider.

Daarnaast kunt u kosteloos deelnemen aan een inleidende cursus Perzisch.
Deze cursus stelt u in staat om tijdens uw bezoek enkele zinnen te spreken met de IraniŽrs, die daardoor aangenaam zullen worden verrast. Er is lesmateriaal voor u beschikbaar voor thuis en onderweg.

Tijdens de reis krijgt u uitgebreide tekst en uitleg over de Iraanse geschiedenis en politiek.
Tevens wordt inzicht gegeven in de ontwikkeling van de pre-islamitische en islamitische architectuur.Bij uw reis is inbegrepen een pakket van illustraties, geografische kaarten van de oudheid en timelines.

Gedurende de reis is voorts ruime aandacht voor het alledaagse leven in Iran.
Afhankelijk van de mogelijkheden bezoeken we onderweg bijvoorbeeld een dorpskliniek, een basisschool, een boerenbedrijf of gaan we in gesprek met een geestelijke.

De reis wordt begeleid door een Iran-kenner die tijdens de reis met zijn verhandelingen de oudheid tot leven weet te wekken en door zijn kennis van de taal en cultuur vele deuren voor u weet te openen.

Bij deze reis zijn vele excursies inbegrepen die afhankelijk van het gebied in het teken staan van de natuur, de architectuur, de historie of het leven van alledag in Iran.

Naast de vele interessante excursies en verhandelingen is er voldoende tijd voor individuele activiteiten. De excursies zijn zodanig gepland dat u vaak een deel van de dag op eigen gelegenheid op pad kan.

Er worden soms gezamenlijke maaltijden geÔnitieerd, maar u kunt in alle vrijheid uw avond naar eigen wens invullen en gezellig in een plaatselijk restaurant aanschuiven of ingaan op een uitnodiging van een Iraans gezin om bij hen thuis te eten.

item6

Reisroute:

Dag 1 Amsterdam - Tehran

Dag 2 Tehran (excursie Tehran)

Dag 3 Tehran - Hamedan
(excursie Hamedan)

Dag 4 Hamedan - Kermanshah
(Excursie Kermanshah)

Dag 5 Kermanshah - Dezfoel (via Susa)

Dag 6 Dezfoel - Ahwaz
(Excursie Choqa Zanbil & Shushtar)

Dag 7 Ahwaz - Yasudj

Dag 8 Yasudj - Shiraz (Via Bishapoer)

Dag 9 Shiraz
(Ochtendexcursie Shiraz)

Dag 10
Shiraz
(excursie Persepolis, Naqshe Rostam)

Dag 11 Shiraz
(Vrije dag of excursie Firoez Abad)


Dag 12
Shiraz - Kerman

Dag 13 Kerman
(Ochtendexcursie Kerman)

Dag 14 Kerman
Excursie Arg-e Rayen & Mahan

Dag15
Kerman - Yazd

Dag 16 Yazd
(excursie Yazd)

Dag 17 Yazd - Isfahan
(via Meybod & Na'in)

Dag 18 Isfahan
(ochtendexcursie)

Dag 19 Isfahan
(ochtendexcursie)

Dag 20 Isfahan - Kashan
(via Natanz)

Dag 21 Kashan - Qom
Excursie Kashan & heiligdom Qom)

Dag 22
Qom - Teheran

Margot Verkaik heeft de Perzische taal gestudeerd en is sinds 2014
werkzaam voor Parsaban als reisleider.

Ze heeft inmiddels een diepgaande kennis van de Iraanse taal, cultuur en geschiedenis.

" Iran is een verborgen schatkamer, bestemd voor fijnproevers
ik begeleid u er graag doorheen"

item7

Janna Ruigrok heeft Arabische taal en cultuur gestudeerd en later leerde ze de Perzische taal.

Met haar kennis van de taal, geschiedenis en architectuur van Iran zal ze inhoudelijk een belangrijke bijdrage leveren aan uw reisbeleving.

Zij is tevens werkzaam bij de Radboud Universiteit Nijmegen.

fotoJannatbvsite

 

© PARSABAN, 2008-2019